vrijdag 1 juli 2011

Aardbeien Bavarois


Een heerlijk zomers dessert met verse aardbeien.
Heel simpel en een echte eye-catcher op tafel.

Bereidingstijd: 60 min







Ingrediƫnten:
  • 6oo g aardbeien in blokjes gesneden
  • extra aardbeien
  • 5 eieren
  • 8 velletjes gelatine
  • 200 g suiker
  • 1 eetlepel maizena
  • 250 g yoghurt naturel
  • 200 ml slagroom

Bereiding:

1. Doe de gesneden aardbeien in een kom en pureer deze met een vork (of in de blender)

2. In een pannetje doe je de suiker en de maizena en vervolgens meng je dit goed. Tik de eieren en scheidt de dooiers van het eiwit. Vang het eiwit op in een aparte kom en gooi de dooiers in de pan bij het suiker mengsel. Meng dit goed tot een gele luchtige creme onstaat. Hierna voeg je de aarbeienpuree toe en roer dit tot een gladde substantie.





3. Breng dit op laag vuur aan de kook en blijf constant roeren om te voorkomen dat het aan de bodem van de pan blijft plakken.

4. In de tussentijd leg je de 8 velletjes gelatine te weken in een kom met koud water. Dit voor 5 minuten, hierna knijp je de gelatine goed uit en voeg je dit toe aan de aardbeiencreme.

5. Voordat je de gelatine door de creme roert doe je eerst het vuur uit. Wanneer je de gelatine door de creme opgelost hebt laat je het beslag totaal afkoelen.

6. In de tussentijd klop je de slagroom op en hierna het eiwit ook tot het stijf is.

7. Wanneer het beslag helemaal afgekoeld is meng je hier de yoghurt doorheen. Vervolgens voeg je ook de opgeklopte slagroom toe en als laatste roer je voorzichtig met een spatel het eiwit er doorheen. Je krijgt nu een heel luchtig beslag met bubbeltjes.

8. Giet nu het beslag in de puddingvorm die je van te voren gespoelt hebt met koud water. Zet de vorm gedurende minimaal 3 uur in de koelkast zodat het op kan stijven.

9. Snijdt nu de extra aardbeien in blokjes en besprenkel deze met Port (mag ook iets vergelijkbaars). Strooi hier naar eigen wens wat poedersuiker overheen en zet deze ook in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.

10. Wanneer de Bavarois voldoende opgestijfd is zak je de vorm in warm water zodat het makkelijk loslaat bij het omdraaien. Draai nu de Bavarios om op een groot bord en schep de gemarineerde aardbeitjes er omheen.

Het dessert is gereed en klaar om de show te stelen!



2 opmerkingen:

  1. Dit ziet er heel erg lekker uit!
    Succes met je blog!

    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankje Marian!!!
    Ik probeer er wat moois van te maken :)

    Groetjes,
    Elisa

    BeantwoordenVerwijderen