vrijdag 1 juli 2011

Ovenschotel met rijst, gamba's, en mozarella


Dit is echt zo'n vrijdag recept. Lekker, snel en gezond.
Een ovenschotel die binnen no time klaar is en....je hebt genoeg over voor nog een keer dus je hoeft op je luie zondag niet te koken.

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediƫnten:
  • Twee mokken gekookte rijst (droge korrel)
  • 1 potje doperwtjes en worteltjes
  • 1 blikje mais
  • 1/5 mok gesneden groene olijven zonder pit
  • 1 mok gezeefde tomatensaus
  • Flinke scheut kookroom
  • 2 bolletjes mozarella fijn gesneden
  • 500 g gepelde gamba's
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • Snufje zout, cayennepeper en knoflookpoeder

Bereiding:
  1. Giet een scheutje olijfolie in een pan, fruit daarin de knoflook en bak hierin de gamba's
  2. Doe vervolgens de doperwtjes, worteltjes, mais, olijven en de gezeefde tomatensaus hierbij en breng dit op laag vuur aan de kook.


3. Giet een flinke scheut room in de saus om het scherpe van de tomatensaus te verzachten. Laat dit nog 5 minuten doorkoken en voeg naar smaak zout, een snufje cayennepeper en knoflookpoeder toe.


4. Ondertussen bedek je de bodem van een bakvorm met een dikke laag rijst en strooi hier vast wat fijngesneden mozarella overheen.


5. Giet nu de saus met alle ingrediĆ«nten over de rijst heen en verspreidt  dit goed over de rijst en in alle hoeken van de bakvorm.


6. Strooi hier nu de rest van de mozarella oveheen


7. Stop de bakvorm nu in een voorverwarmde oven tot de mozarella gesmolten is. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

8. De schotel is nu klaar en kan opgediend worden. Voeg ter versiering wat schijfjes tomaat en komkommer toe. Eet smakelijk ;)











1 opmerking:

  1. Dit lijkt me wel een lekker gerechtje. Ik hou hem even in gedachten.
    Wel even zonder olijven voor mij. Want dat lust ik echt niet! :)

    BeantwoordenVerwijderen